Sisteme de securitate fizica. Sisteme antiefractie. Supraveghere video

Sisteme de securitate fizica

Alaturi de tine in fiecare etapa de constructie si implementare de solutii informatice

Va oferim sprijin permanent, de la consultanta in ceea ce priveste definirea nevoilor de IT ale firmei/ institutiei dumneavoastra pana la instruirea cu privire la utilizarea sistemului implementat. Memory ofera toata gama de servicii de intretinere pe baza de contracte in diferite regimuri in functie de necesitatile si cererile clientului. Avantajele contractarii acestor servicii constau in cresterea disponibilitatii sistemului IT si costuri de intretinere mai mici.

alarma4

Sisteme de Alarmare

Sistemul de alarma antiefractie asigura detectia evenimentului si transmiterea informatiilor catre beneficiar si/sau firmei care asigura interventia la obiectiv, prin reteaua de telefonie.

Sistemul de alarma antiefractie, poate avea in componenta urmatoarele:
– Centrala de alarma.
– Tastatura.
– Detectoare.
– Dispozitive de avertizare locala.
– Dispozitive de comunicatii la distanta.

Supraveghere Video

Pentru locuinta sau sediul firmei dumneavoastra, instalam sisteme de supraveghere video atat in interior cat si in exterior precum si in zona perimetrala a proprietatii. Zonele supravegheate prin intermediul sistemului de supraveghere video pot fi monitorizate atat local cat si de la distanta prin internet, utilizand un PC, o tableta sau un telefon mobil – smartphone.

Sistemul de supraveghere video este o componenta importanta care completeaza sistemele consacrate de securitate si siguranta. Sistemul TVCI permite monitorizarea in timp real sau post eveniment, precum si inregistrarea si transmisia informatiei video catre beneficiari.

alarma3

Un sistem de supraveghere video clasic este compus in principal din urmatoarele:
– Componenta de achizitie a imaginii, respectiv camera video si obiectivul (lentila).
– Suportul de transmisie a semnalului video: cablul coaxial, cablul FTP/UTP (perechea torsadata),fibra optica, unde radio, etc.
– Componenta de achizitie, prelucrare, afisare si retransmisie a semnalului video, in principal DVR-ul (inregistratorul video digital).
– Componenta de afisare a semnalului video.
– Componenta de alimentare a sistemului de supraveghere video.

alarma5

Control acces

Sistemul de control acces este destinat monitorizarii cailor de intrare/iesire din spatiul securizat, bazat pe nivele de securizare fizica si logica. Proportional cu cresterea nivelului de securitate, al spatiului protejat, devin mai riguroase si masurile de identificare si control al propriului sistem de control acces.
Un sistem de Control acces este compus in principal din urmatoarele:

– Centrală de control – Cartele de acces
– Tastatură centrală – Tastatură de acces
– Chei digitale – Turnicheți pentru acces personal
– Cititor de cartele (magnetice, proximitate) – Software
– Cititor de chei digitale

In practica aceste echipamente folosesc software care au, de regula, si functia de pontaj, des ceruta in aplicatii.

Detectarea Incendiilor

Sistemele de detectie incendiu sunt, impreuna cu sistemele antiefractie, cele mai importante sisteme de protectie care pot fi instalate intr-o cladire.
Un sistem de detectie si alarmare este compus din:

– Centrala de detectie si alarmare – Butoane de alertare manuala
– Detectori fum – Sirene de interior
– Detectori temperatura – Sirene de exterior
– Detectori liniari (bariere IR) – Lampi semnalizare incendiu
– Detectori cu aspiratie – Acumulatori backup
– Detectori combinati

Sistemele de detectie incendiu pot fi conventionale (cu localizarea incendiului sau unui defect la nivel de zona) sau adresabile (cu localizarea unui incendiu sau a unui defect la nivel de detector).
In general centralele adresabile sunt recomandate la obiectivele de mari dimensiuni, cu incaperi multe sau suprafete foarte mari, avantajul major al acestora fiind, informatiile la nivel de detector/buton pe care le primeste centrala. Astfel este foarte usoara localizarea defectelor sau alarmelor, chiar si fara un plan detailat.

alarma6

In general centralele adresabile sunt recomandate la obiectivele de mari dimensiuni, cu incaperi multe sau suprafete foarte mari, avantajul major al acestora fiind, informatiile la nivel de detector/buton pe care le primeste centrala. Astfel este foarte usoara localizarea defectelor sau alarmelor, chiar si fara un plan detailat.

Care sunt avantajele unui sistem de detectie incendiu?
– Minimizarea pagubelor materiale in caz de incendiu, deoarece sistemul detecteaza un potential incendiu in faza incipienta.
– Evitarea pierderilor umane, datorita faptului ca alarma este declansata in faza incipienta a incendiului, astfel ca oamenii din spatiul protejat pot sa fie ecacuati in timp util.